22.10.2011

Vauvelia odotellessa :)

Pikku-vauvelia odotellessa täytyy kehitellä kaikkea mukavaa tekemistä, jotta ei tämä aika käy pitkäksi eikä pääse turhautumaan tähän rantapallo-olotilaan! Pieni-Tee-poika pitää siitä kyllä aika hyvin huolen, että tekemistä piisaa, mutta pitää sitä vielä jotain pieniä kivoja projekteja itselleen keksiä. Tänä päivänä puuhailin erään kauniin kellon parissa sekä tein Pienelle Karhulle housut.

Tässäpä olisi se kello. Näin sen Halpa-Hallissa ja ihastuin. En kuitenkaan ostanut. Mutta saman päivän iltana piti palata kauppaan uudestaan ja sieltähän se sitten mukaani lähti. Kaunokainen kaipasi kuitenkin mielestäni uuden värin pintaan ja syklaamin sävyisellä askartelumaalilla sen sitten maalasin. Kuvat ennen ja jälkeen:


Hieman oli pimeä nurkka kuvan ottoon, mutta kylläpäs se kuitenkin näkyy!


Meillä saapui tässä männäviikolla saumuri. Iiiiihanaa!!!! Ja mulle saapui myös Lasten Metsolasta ihana lähetys muutamia kankaita ja resoria. Päätin sitten testailla saumuria ja harjoitella lasten vaatteiden tekoa. Ensimmäisenä tekeleenä valmistui sitten tällaiset ihanaiset pöksyt pojulle ja hän oli niin onnessaan kun me ensimmäistä kertaa niitä sovitettiin! :) Meillä oli eräät pieneksi käyneet pöksyt, joissa oli huippuhyvä malli. Ne oli kuitenkin pesussa mennyt jo vähän huonoksi joten ei viitsinyt niitä enää seuraavalle säästää. Niistä saikin purkamalla kätevät pöksyjen kaavat. Kokoa voi aina tarpeen mukaan muuttaa. Saumuri toimi hyvin ja housut onnistui oikein mainiosti :) Mutta kun koitti kuvaushetki, niin herrapa ei ollutkaan kovin yhteistyöhaluinen vaan kipitti kokoajan karkuun, joten nämä kuvat on nyt vain sellaisia, mitä sain napattua:



Sittenpä vielä loppuun yksi herkkupala. Saatiin taannoin eräässä kivassa kyläpaikassa superherkullista mutakakkua, joka todella vei kielen mennessään. Ja resepti kuulema löytyi Fazerin leivontasuklaan kääreestä ja näytti löytyvän myös Fazerin nettisivuilta. Pitihän sitä sitten itsekin testata ja ah, miten hyvää se olikaan! Ja helppo valmistaa, tärkeää on oikea paistoaika, jotta kakku pysyy juuri sopivan mutamaisena. Tässäpä resepti ja kuva:

Herkullista lauantai-iltaa!

20.10.2011

Syyspäivän tunnelmia

Aloitetaanpa postaus ruualla, niinkuin useimmiten :) Tein perinteisestä makaroonilaatikosta tällaisen variaation, joka nimettäköön Jämälaatikoksi. :D Ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta tähän ruokaan päätyi paljon kaappien siivouksen yhteydessä löytyneitä raaka-aineita. Idea lähti soijarouheesta. Eli tämä on siis myös helppoa ja hyvää kasvisruokaa, koska tuon soijarouheen takia tämä laatikko ei lihaa kaivannut. Listaanpa nyt tämän ruuan raaka-aineet: 
-täysjyvämakaroni 
-soijarouhe
-sipuli
-aurinkokuivattu tomaatti
-muutama porkkana raastettuna
-maitoa
-kananmunaa
-juustoraastetta
-mausteita; suolaa, mustapippuria, basilikaa...
Tuli oikein hyvää ja Tuurekin tykkäs ihan hirveästi! Eli sopii oikein hyvin myös lapsille. Tuossa soijarouheen käytössä on ihan maku-asia, haluaako sen liottaa ensin. Mä paahdoin pannulla ja oli ihan kiva, että se jäi vähän rapeaksi. Ja itse suosin ihan ehdottomasti tuota täysjyvämakaroonia, meillä käytetään nykyään vain tummaa riisiä, spagettia, pastaa, jne.. Maku on parempi ja enemmän kuituja! :)

 Nämä ei tainnut olla ihan saman päivän tuotoksia, mutta makaroonilaatikollekin hyvä jälkkäri ois tässä: 
Suklaacookiesit
125g voita
3/4 dl sokeria
3/4dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.) Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Tämä on tosi hyvä ja sellanen takuuvarma resepti. Hyvin vaikea on epäonnistua näissä. Todellisia herkkukeksejä ja taatusti parempia kuin kaupasta ostetut. Nättiin rasiaan pakattuna nämä on myös kiva ja maistuva lahja, vaikka kylään viemisinä.(Resepti on muuten napattu Valion sivuilta.)

 Käsitöitä on viimeaikoina tullut tehtyä aika vähän. Neulottua tulee toki paljonkin aina näin syyspimeinä iltoina. Mutta tällaiset pussukat tein tilauksesta eräälle äidille, joka toivoi tällaisia vähän isompia pussukoita, joihin voi kerätä lasten lelut. Yksi esimerkiksi junaradan osille, yksi legoille, jne.. Laitoin pussien suulle nyörit, joihin sitten ne kiristys"mollukat". Ja niistähän tuli ihan kätevät, taidan ommella muutaman itsellekin!
 Tässäpä vielä kuva meidän vintistä tällä hetkellä. Oikea puoli on panelointia ja listoitusta vaille valmis. No, toki sitten alkaa vasta lattian maalaus, tapetointi ja se viimeinen silaus eli sisustaminen. Tuossa koko vintti-projektissa vaan oli yllättävän paljon hommaa. En olis aluksi millään uskonut. Mutta nyt on kaikki viimeisen päälle hyvin tehty ja tietääpähän itse, mitä ne seinät ja lattiat kätkee sisälleen! Seuraava kuva tulee sitten kyllä vastaa valmiista vinttikammarista, toivottavasti siihen ei mene hirmuisen kauaa :)
 Syksy on tuonut tullessaan kovasti myös pihahommia. Ja kun tämä remontti on ollut käynnissä viimeisen vuoden ajan, pihakin on sen näköinen. On laudanpätkiä, eristelevykasoja, pressuja siellä sun täällä, mutta pikkuhiljaa niistäkin pääsee eroon. Me ollaan Pikku-Karhun kanssa tyydytty enimmäkseen haravointi- ja nurmikonleikkuupuuhiin. Vähän viimeisiä rikkaruohoja on kitketty ja kukkasipulit istutettu. Kaivoin kukkapenkin, johon tein oikein tarkkaanharkitusti kolot jokaiselle pienelle kukkasipulille. Paikat ja etäisyydet oli hienosti suunniteltu, sitten asettelin sipulit koloihin oikeinpäin kunnes kuului vain pieni suhahdus ja tuo pieni mies vyöryi sen kukkapenkin päältä. Sipulit pyörähti paikoiltaan ties minne :D no, siinä vaiheessa päätin että nakataan vain mullat päälle ja katsellaan josko sieltä keväällä edes muutama kukkanen nousisi mullasta!
Ihania syyspäiviä <3

12.10.2011

Pimenevät illat

Syksy on niin ihana <3 Pimeät illat, vesisateet, kynttilät, tunnelmointi. Ja mikä parasta, nyt voi aloittaa joulufiilistelyn. Eilen illalla juotiin glögiä sekä paistettiin/syötiin torttuja. :) Nam, oli niin ihanaa! Joulu on jo melkein kohta ja siitä nauttiminen pitää aloittaa hyvissä ajoin, koska sitten se on aina niin pian ohi. En minä nyt vielä täällä jouluvaloja asentele ja joululauluja kuuntele (paitsi ihan vähän), mutta kunhan marraskuuksi vaihtuu, niin sitten hössötys alkaa! Voi mies parkaa. ;)

Meidän tän syksyn super-suosikiksi on muodostunut kanelikierre-pullat. Ne onkin kyllä kovin hyviä! Ja on maistunut koko perheelle. Mun iskä ei laskuissa pysy, kun pääsee pullalautasen äärelle :)
Nämä on tosi simppeleitä tehdä, toki pullataikinan teko vie hieman aikaa ja sehän pitää vaivata rakkauvvella, jotta siitä tulee hyvää :P Siis ensin ihan peruspullataikina. Kohotuksen jälkeen kaulitaan taikinasta levyjä, joille sivellään voita (paljon!), kanelia ja sokeria. Sen jälkeen taikina rullalle ja leikataan siitä pieniä kierteitä. Voitelu kananmunalla ja päälle raesokeria. Sanoisin, että ei voi epäonnistua! Ja nämä on niin makoisia vielä pakastuksen jälkeenkin, eli ihan hyvin voi tehdä isomman satsin kerralla. Eipä pullataikinaa kyllä varmaan mitään ihan pientä annosta kannatakaan rueta tekemään. Nam, maistuu syksyn pimenevinä iltoina kaakaon tai kahvin kera!

Esitelläänpäs täällä sitten tällainen erään lauantai-illan herkku-kokeilu. Resepti on peräisin täältä: Marjainen Fanipala-uunijäätelö
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen uunijäätelöä ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Oli myöskin tosi hyvää, mutta tehtiin ehkä sellainen virhe, että se olisi täytynyt syödä nopeasti heti uunista otettua. Kerkesi nimittäin se jäätelö sulaa lähes kokonaan. Mutta ehdottomasti tulen kokeilemaan tuota vielä toistekin, ehkä hieman reseptiä tuunaten.

Näyttääpäs tulevan kovin herkku-painotteinen päivitys, mutta ei se mitään :)) Sain tuossa yksi ilta ihanat ystävät kylään kahvittelemaan ja päätettiin leipoa kahviherkut yhdessä. Se oli kivvaa! Tässä tytöt on koristelupuuhissa:
Lopputuloksena syntyi herkullisia suklaaleivoksia. Pohja on murotaikinasta, päällä hieman suklaata ja päällä ihana kreemi, joka on tehty mascarpone-juustosta ja suklaasta. Mmmmm, niin makeaa ja ihanaa!
Laitetaanpa vielä yksi kuva mun uusimmista aarteista. Eli pitkän metsästyksen jälkeen löysin vihdoin vanhoja koulutauluja. Nämä ovat Ebba Masalinin maalaamia kasvitauluja, jotka kaunistavat nyt meidän olohuonetta. <3 Ihanasti aikaa ja elämää nähneet, hieman rapistuneet. Koulutauluja minulla on muutama ihanuus lisääkin, täytyy kuvailla niitä myöhemmin. Ja ehkä se vintti pian valmistuu, niin voin sitten näyttää koko kotipesämme täällä kuvin!
Vakkariksi on jo muodostunut "loppukevennys"-kuva Pikku-Teestä :) Joten eihän sitä sovi jättää väliin tälläkään kertaa.
Tässä kuvassa T napottaa isovaarin haudalla. Kovin surullista oli jättää jäähyväiset rakkaalle vaarille, mutta sydämessä paljon hyviä muistoja ja onnentunne siitä, että vaari ehti nähdä tämän pikku-ukon kasvua ja kehitystä näinkin pitkälle <3

Ihanaisia syyspäiviä kaikille! Minulla on meneillään nyt useita vauvanvaate-projekteja ja uusia korujakin on jonkun verran valmistunut. Esitelläänpäs niitä sitten seuraavalla kerralla. :)