28.1.2012

Pakkaspäivän aatoksia

 Hiphei, tässä kuvaa vielä aiemminkin jo esitellystä pöllö-paidasta. Herra ilahtui siitä kovasti ja kaikkea mitä hän itsekin syö, pitää aina syöttää pöllölle :) Ihanaa! Mutta tästä syystä paita on kyllä pyörinyt jo aika monta kertaa pyykkikoneessa. Noh, pääseepähän saumat ja aplikoinnit koetukselle! 

Pakkasta on paljon ja on niin kovin kylmää! Mentiin muksujen kanssa tänään talviriehaan, mutta se olikin peruttu kovan pakkasen vuoksi. Pöh :( Olen minä tarennut silti käydä nyt juoksulenkillä vaikka useana päivänä elohopea onkin painunut alle -15. Lenkkeily tuolla kirpeässä säässä on tosi ihanaa, mutta vielä ihanampaa on sen jälkeen tulla kotiin ja kääriytyä peittoihin!
 Meijän talo on niin kovin vetoisa ja viileä, että parasta näin talvisaikaan on saada käsiin iso kupillinen kuumaa kahvia ja kyytipojaksi tietysti jotain makeaa ja ihanaa :)
 Kuvat on viime viikonlopulta. Tein herkkumuffinsseja vaalipäivän päivälliselle jälkkäriksi. Nämähän oli, minut tuntien tietenkin, hyvin suklaisia. Herkullisia ja vei kielen mennessään! Mulla on leivontapäivä nykyään vain kerran viikossa, koska yritän karistaa muutaman kilon itsestäni.
 Mukero sai myös uudet pökät. Ne on ommeltu Ikasyrin ihastuttavasti sydänveluurista. Housujen kaava on uusimmasta Ottobresta, tosin vähän muokkailtuna. Kuminauhakujan sijaan tein vyötärolle resorin, koska se on vaan mun mielestä kaikkein paras.

Nam! Aamupalaherkuttelut menossa. Mä lähden tästä kohta jumppaamaan vielä ja tänään meillä onkin luvassa pitsa-ilta :) Me ei yleensä koskaan haeta pitsaa, kun itse tehty on jotenkin vaan niin paljon parempaa. Mutta yks päivä viikolla ukkeli ehdotti, että lauantaina kyllä haetaan pitsaa joten pitäähän sitä sitten hakea ;) Eilen mentiin juoksulenkillä pitseerian ohi ja mikä tuoksu sieltä kantautuikaan, antoi kummasti potkua lenkin loppuun kun ties, että huomenna herkutellaan :D 

Ihanan herkullista lauantai-iltaa sinulle!

20.1.2012

Hu-huu!

Halusin ommella Pikku-Karhun päikkäreitten aikana jo aloittamani paidan valmiiksi. Aattelin, että saa sitten heti herättyään ylläriksi uuden paidan käyttöön. Ruskea pallotrikoo on tosi söpöä, siihen ruskeat resorit ja froteetilkuista aplikoitu pöllökuva!

 Siitä tuli ihan kiva! Pöllön siivet olis kyllä toki kannattanut tehä erivärisellä, mutta kyllä noillakin lentelee.
 Toki huomaa, että ei oo vielä ihan hirveesti tullut näitä aplikointeja tehtyä, mutta koko ajan opettelen lissää :) Hirmusen mukavaa puuhaa! 

 Tuo violetti on lähikuvaa kummitytölle tehdyn mekon aplikoinnista.



Ja Jihuuuuu! Meijän keittiössä on nyt verhot. :) Tai oikeestaan vaan toisessa ikkunassa ;D Mun ompelupiste on vieläkin rempan keskellä, joten en viihdy siellä vielä ihan kauheesti! 
Hiphei, kivvaa viikonloppua!

14.1.2012

Pullapäivä

Meijän iskä lähti tänään kunnon äijäpuuhiin elikkä asemessuille, joten me mentiin muksujen kanssa mummulaan päiväksi ja päätin pistää leipoen. No, niitä pulliahan sitä sitten tuli tehtyä! Rakastan kokeilla kaikkea uutta ja jännää, mutta kunnon kanelipullia ei voita mikään ;) Ja niitähän pitää tehä kerralla aina kunnolla niin saa sitten pakastimeen asti. 





Tänään meillä on pompittu sohvalla ja tanssittu! On ollut kivaa. Nyt muksut nukkua tuhisee, joten aikuiset syö toasteja ja kattoo leffaa!

(Pssst.. Pikkukarhun keltaiset froteepökät oli taas ihan mieletön löytö meijän neuvolan "saa ottaa"-laatikosta, johon ihmiset tuo lastenvaatteita. Sieltä on lähtenyt mukaan paaaaljon muutakin. Tosi kiva juttu! Lyytin liivari tehty ihanasta Piparikukka-froteesta.)

Kivvaa loppu-viikonloppua! :)

Hedelmäistä

Mulla on aina sellaisia kausia, että joku vaan maistuu miljoona kertaa paremmalle kuin joku muu. Hmm.. hyvin selitetty, eikö? Jossain välissä se oli kreikkalainen jogurtti+hunaja, jossain välissä näkkileipä.. Sitten kun näitä kausia tulee, niin sitä jotain hyvää on saatava joka päivä! Tällä hetkellä se ihana hyvä on tätä: 

Tämä on appelsiini"marinoitu" hedelmäsalaatti kera turkkilaisen jogurtin. Siis apuaaaaa miten hyvää voikaan olla! Mun salaattiin tuli tällä kertaa: 
-kiiviä
-tummia viinirypäleitä
-omenaa
-cantaloupemelonia
-granaattiomenan siemeniä

ja lopuksi sitten vain appelsiinista puristettu mehu päälle ja muutama ruokalusikallinen (tai vähän enemmänkin!) turkkilaista jogurttia. Mun mielestä tää on vaan niin hyvää, ettei sitä sanoin kuvaillakaan :) 

Mulla on nyt keveä elämänvaihe menossa. Oon karsinut herkut pois ja yrittänyt syödä monipuolisemmin. Liikuntaa harrastan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta jospa tuo herkut veks näkyis jossain :) Mutta silti, nyt on lauantai ja se on mun herkkupäivä! Tänään siis leivon, ihanaa. Ehkäpä kanelipullia. Nam! 

Pullantuoksua tähänkin päivään!

10.1.2012

Rahkaa ja verhottomuutta

Meillä kävi muutama päivä sitten vieraita ja tietysti piti miettiä, että "mitähän kivaa leipois..". No jotenkin oli päässyt tulemaan sellanen pieni leivonta-ähky ja päätin tehdä pitkästä aikaa puolukkarahkaa. Vaaleat muropikkuleivät, puolukkarahka ja kahvi olivatkin oikein makoisa yhtälö!

 Mitään tarkkaa reseptiä ei kyllä ole kun laittelen kaikkea aina vähän sen verran kun sattuu löytymään. Mutta jotain tämä tyylistä:

500g maitorahkaa
2,5dl kermaa / Flora-vispiä / vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
puolukoita n. 2 dl
sokeria sopivasti maun mukaan :)
vaniljasokeria (josta parasta on itse tehty, eli vaikka puolikkaan vaniljatangon siemenet sekoitettuna teelusikalliseen sokeria) 

Kerma vaahdoksi, rahka sekaan ja sitten loput aineet. Niiin simppeliä :)
Tähän puolukkaiseen versioon en ainakaan itse muuta kaipaa, mutta toki maun mukaan voi lisäillä mausteita. 


Meijän keittiössä näyttää tällä hetkellä tältä: 

 Kääääk! Meillä oli siivouspäivä ja kaikki joulutavarat lähti pois. Mukaan lukien myös jouluverhot keittiöstä. Ja edelleen on mietinnän alla, että mitäpä niihin ikkunoihin laittais. Sellainen verhottomuus on aina kammottanut mua, se on jotenkin niin epä-kotoisaa. Ikkunoista tulee kyllä paljon valoa ja näyttää niin avaralta mutta ah-niin-ankealta! 
Mulla olis kyllä haaveena toteuttaa sellainen pitsiliina-verho, mutta en tiiä jääkö se nyt vain haaveilun asteelle. No, jokatapauksessa näitä verhottomia ikkunoita en viihtis kauaa katella.

Löysin taannoin UFFilta tällasta ihanaista, keväistä Tampellaa. Muutaman tosi ison verhon. Leikkasin toisesta niistä pari kappaa ja ne odottavat vielä ompelua. Mietinnässä on, tuleeko ne nyt sitten keittiöön vai olkkariin. On se vaan niin vaikeeta!

Kevät-kattilat pääsi jo esille :) Mulla on joka vuodenajalle omat kattilat/pannut, jotka pääsevät sitten esille! Ja nyt koitti taas keltaisten kevät-ihanuuksien aika päästä paraatipaikalle. 


Jouluhalko

Olin haaveillut tekeväni halon jo jouluksi, mutta en sitten kaiken tohinan keskellä enää jaksanutkaan. Mutta loppiaiseksi päätin sen sitten tehdä. Mikäs on parempi tapa "lopettaa" joulunaika kuin kahvitella ja herkutella jouluhalolla. Ja muutenkin kun se kevyt elämä olis hyvä taas aloitella pyhien jälkeen, niin pitäähän nyt ennen sitä herkutella kunnolla ;) Tein täytteeksi kuitenkin ihan perus-unelmatorttutäytteen koska siitä luumumarmeladi-täytteestä en oikein innostunut. Ja tuo kuorrutus, se oli taivaallisen ihanaa! 

Kuvan muistin ottaa vasta kun kahvitteluvieraat oli lähtenyt ja eihän halosta silloin ollut jäljellä enää paljon mitään :)


Jouluhalko

Pohja
1dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5dl sokeria

Tortun rullaamiseen
tomusokeria
kaakaojauhetta

Täyte:
150g voita
2 1/4dl tomusokeria
3 keltuaista
1rkl vaniljasokeria

Kuorrutus
200g suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
100g voita
1dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. (Voitele paperi kevyesti juoksevalla rasvalla.) Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia.

3. Vuoraa toinen pelti leivinpaperilla ja levitä paperille tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kumoa kypsä torttu pellille ja anna jäähtyä.

4. Täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

5. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä viileässä.
Nam!Lapsillekin maistuu. :)


Maukasta viikkoa!




















4.1.2012

Maalari maalaa taloa...

...sinistä ja punaista! Ja myöskin vähän keltaista :) Tarkemmin ottaen Keisaria, se on nimittäin tämän sävyn nimi: 
 Olen maalaillut vintissä pienen työskentelytilani seiniä. Niistä tulee nätit! Kamari on vihdoin valmis! Enää pienien kolojen paikkailua on jäljellä. Vintistä tullee huippu-ihana enkä malttais enää millään oottaa että pääsee luomaan sinne sen viimeisen silauksen sisustuksen muodossa :) Ja vielä lopulta sitten elämään siellä ihan normaalia elämää, kun on nyt tottunut siihen, että se on täynnä remppatavaraa ja sotkua ja ettei siellä voi kävellä paljain varpain tai edes sukkasillaan. Kyllä se on huikeeta sitten!

 Pakko oli kuvailla kun ostin tuollasen ihanan maatuska-tyynyn! Kävin tänään pienellä ostosreissulla Kiuruvedellä. :) Oon löytänyt lähikunnista nyt ihan uusia ulottuvuuksia. Kiuruvedellä oli kivat kirpparit ja mukava kangaskauppa, jossa mun ystävä on ollut nyt työharjoittelussa (se oli se syy, miksi Kiuruvedelle menin). Toki omalta paikkakunnalta pitää ostaa kaikki, mitä on mahdollista. Se on mun kanta. Mutta kaikkea ei voi joka paikasta saada, niin on kiva ettei tarvitse ajaa kuin 30km niin jo löytyy. :)
 Ostin samalla reissulla myös Lyytille ihanan ulkotakin!! Se on kyllä kokoa 90, eli liian suuri vielä ensi talvenakin, mutta lasten ulkovaatteita on ollut niin hankala löytää sellaisia, jotka miellyttää mun silmää, niin oli pakko tarttua tähän löytöön. Olipa vielä alennuksessakin ;)
 Muutama söpö trikoo-kangaspalakin lähti mukaani sekä lankoja, niinikään alennuksesta nekin.
Muksut ja mie toivotamme ihanaista uutta vuotta ihan jokaiselle! Olkoon onnea matkassanne <3