13.3.2011

Hyvä ruoka - parempi mieli!

Tänään on sunnuntai! Kovin mukava päivä mielestäni. On aikaa, koko perhe koolla, ihanaa. Ja illalla harjoittelemme vielä Sveitsin matkaa varten, Suomen kenttäohjelmaa. Ja sunnuntaina tykkään myös panostaa ruuan laittoon vieläkin enemmän kuin arkena. Joten tänään syöpöteltiin tällästa herkkua:

Elikkä porsaan pihvifileetä, jonka vaan siivutin, ruskistin ja kypsensin uunissa. Itse tehtyjä lohkoperunoita ja salaattia. Koko komeuden kruunas itse tehty grillimaustevoi. Njammm.

Jälkkärinä herkuteltiin porkkanaleivoksilla, jotka oli taas pitkästä aikaa kyllä hyyyyvin herkullisia.

4kananmunaa
4 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 tlsoodaa
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlrypsiöljyä
6 dlmelko hienoa porkkanaraastetta (noin 300 g)
100 gjauhettua hasselpähkinää tai mantelia
pinnalle:
200 gmaustamatonta Hovi-juustoa
100 gvoita
1 paketti tomusokeria (250 g)






  1. Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkanaraaste, jauhot ja jauhetut pähkinät tai mantelit.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipelille. Paista 175 asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja levitä valkea kuorrutus kakkupohjalle. Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää, suklaata tai puolukoita. Pidä viileässä. Nam!

Tässäpä muutama riipus, jotka tänään värkkäilin. Ja itse ainakin kovasti tykästyin! :)






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti