12.10.2011

Pimenevät illat

Syksy on niin ihana <3 Pimeät illat, vesisateet, kynttilät, tunnelmointi. Ja mikä parasta, nyt voi aloittaa joulufiilistelyn. Eilen illalla juotiin glögiä sekä paistettiin/syötiin torttuja. :) Nam, oli niin ihanaa! Joulu on jo melkein kohta ja siitä nauttiminen pitää aloittaa hyvissä ajoin, koska sitten se on aina niin pian ohi. En minä nyt vielä täällä jouluvaloja asentele ja joululauluja kuuntele (paitsi ihan vähän), mutta kunhan marraskuuksi vaihtuu, niin sitten hössötys alkaa! Voi mies parkaa. ;)

Meidän tän syksyn super-suosikiksi on muodostunut kanelikierre-pullat. Ne onkin kyllä kovin hyviä! Ja on maistunut koko perheelle. Mun iskä ei laskuissa pysy, kun pääsee pullalautasen äärelle :)
Nämä on tosi simppeleitä tehdä, toki pullataikinan teko vie hieman aikaa ja sehän pitää vaivata rakkauvvella, jotta siitä tulee hyvää :P Siis ensin ihan peruspullataikina. Kohotuksen jälkeen kaulitaan taikinasta levyjä, joille sivellään voita (paljon!), kanelia ja sokeria. Sen jälkeen taikina rullalle ja leikataan siitä pieniä kierteitä. Voitelu kananmunalla ja päälle raesokeria. Sanoisin, että ei voi epäonnistua! Ja nämä on niin makoisia vielä pakastuksen jälkeenkin, eli ihan hyvin voi tehdä isomman satsin kerralla. Eipä pullataikinaa kyllä varmaan mitään ihan pientä annosta kannatakaan rueta tekemään. Nam, maistuu syksyn pimenevinä iltoina kaakaon tai kahvin kera!

Esitelläänpäs täällä sitten tällainen erään lauantai-illan herkku-kokeilu. Resepti on peräisin täältä: Marjainen Fanipala-uunijäätelö
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen uunijäätelöä ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Oli myöskin tosi hyvää, mutta tehtiin ehkä sellainen virhe, että se olisi täytynyt syödä nopeasti heti uunista otettua. Kerkesi nimittäin se jäätelö sulaa lähes kokonaan. Mutta ehdottomasti tulen kokeilemaan tuota vielä toistekin, ehkä hieman reseptiä tuunaten.

Näyttääpäs tulevan kovin herkku-painotteinen päivitys, mutta ei se mitään :)) Sain tuossa yksi ilta ihanat ystävät kylään kahvittelemaan ja päätettiin leipoa kahviherkut yhdessä. Se oli kivvaa! Tässä tytöt on koristelupuuhissa:
Lopputuloksena syntyi herkullisia suklaaleivoksia. Pohja on murotaikinasta, päällä hieman suklaata ja päällä ihana kreemi, joka on tehty mascarpone-juustosta ja suklaasta. Mmmmm, niin makeaa ja ihanaa!
Laitetaanpa vielä yksi kuva mun uusimmista aarteista. Eli pitkän metsästyksen jälkeen löysin vihdoin vanhoja koulutauluja. Nämä ovat Ebba Masalinin maalaamia kasvitauluja, jotka kaunistavat nyt meidän olohuonetta. <3 Ihanasti aikaa ja elämää nähneet, hieman rapistuneet. Koulutauluja minulla on muutama ihanuus lisääkin, täytyy kuvailla niitä myöhemmin. Ja ehkä se vintti pian valmistuu, niin voin sitten näyttää koko kotipesämme täällä kuvin!
Vakkariksi on jo muodostunut "loppukevennys"-kuva Pikku-Teestä :) Joten eihän sitä sovi jättää väliin tälläkään kertaa.
Tässä kuvassa T napottaa isovaarin haudalla. Kovin surullista oli jättää jäähyväiset rakkaalle vaarille, mutta sydämessä paljon hyviä muistoja ja onnentunne siitä, että vaari ehti nähdä tämän pikku-ukon kasvua ja kehitystä näinkin pitkälle <3

Ihanaisia syyspäiviä kaikille! Minulla on meneillään nyt useita vauvanvaate-projekteja ja uusia korujakin on jonkun verran valmistunut. Esitelläänpäs niitä sitten seuraavalla kerralla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti