12.12.2011

Nimijuhla

Lauantaina vietimme pienen suloisen tyttömme nimijuhlaa. Varasimme juhlapaikaksi vasta valmistuneen kylätalon kirkonkylältä. Se oli oikein ihana, tunnelmallinen paikka. Sytytimme paljon kynttilöitä ja vielä lisäksi tulet takkaan. Juhla oli tosi mukava ja rento! Paikalla oli meille tärkeitä ja läheisiä ihmisiä. Ollaan luotu sellainen omanlainen nimeämiskaava, jota käytettiin myös Pikku-Karhun juhlissa. Ei missään nimessä haluttu ketään ulkopuolista puhujaa, joten minä hoidin sen ns. virallisen osuuden. Luin muutaman runon, esittelin haltijakummit, kerroin nimien tarinaa, jne. Sen jälkeen sitten kahviteltiin ja syötiin herkkuja. Oli oikein lämminhenkinen tilaisuus ja tyttäremme sai nimekseen:  
Laina Heta Helmiina
Mutta hänet tunnettakoon jatkossa kuitenkin täällä blogissa nimellä Lyyti :) 

Muutamia kuvia lähinnä nyt tarjottavista. Laitan myöhemmin kuvan Lyytistä nimijuhlassa. 

 Suolaista tarjottavaa meillä oli: lohivoileipäkakku, karjalanpiirakat ja munavoi, pekonikierteet, tomaatti-pestobruschettat, kaisersalaattia sekä katkarapu-tuulihattuja. Nam!
 Tämä kuva ihan vain sen vuoksi, kun tuo suloinen kakunkoriste on 24 vuotta vanha, elikkä ollut aikoinaan myös minun kastekakussa. Se on niin suloinen :) Ja kakku on perinteinen kermakakku mansikkamousse-täytteellä. Äitin tekemä tämä ;)
Ylimpänä kolmen suklaan tryffelit vaaleanpunaisella suklaakuorrutteella, keskellä vaaleat perinteiset muropikkuleivät ja alimpana sitruunakreemi-täytteiset tuulihattu-joutsenet. Niistä olin suunnitellut tekeväni yksityiskohtaisemman päivityksen, mutta niiden leikkaaminen ja täyttäminen ja todella viimehetkellä eikä niistä sitten kiiren vuoksi tullutkaan ihan niin kauniita, kuin oli tarkoitus :D Mutta maku oli hyvä.
 Toiseksi kakuksi tein suklaa-vadelmamousse-kakun. Pohjaksi tuli suklainen kuuden munan kakkupohja, täytteenä vadelma- ja suklaamousse, kuorrutteena suklaakerma.
 Tässäpä vielä kuvia kutsukorteista. Askartelussa käytin valmiita korttipohjia, kakkupaperia sekä erilaisia kuviopapereita. Kuvat on aivan super-ihanasta Froy & Dind-"mallistoa", johon törmäsin viime kesänä Ranskassa vieraillessa. Meinasin myöhästyä lautasta, koska piti päästä erääseen ihanan näköiseen putiikkiin, jossa sitten oli mm. Froy&Dind-tavaraa ;)


Jouluun ei ole enää pitkä aika! Rauhallisia ja lämpimiä hetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti