Päätin hääpäivän kunniaksi leipoa jotain. Halusin tehdä jotain, mitä en ollut ennen kokeillut ja päädyin bageleihin. Uumoilin, että ne on aika haastavia; monta työvaihetta, jne.. Mutta helppoahan se oli ja onnistui tosi hyvin. Niitäpä sitten mussutettiin iltapalaksi, aamupalaksi, lounaaksi, jne..
Osan pakastin ja tehtiinpä niistä eilenkin aika herkullinen "illallinen".
Osan pakastin ja tehtiinpä niistä eilenkin aika herkullinen "illallinen".
Bagelit
n. 20 kappaletta
100g voita
50g hiivaa
5dl vettä
2tl suolaa
½rkl sokeria
4dl hiivaleipäjauhoja
8dl vehnäjauhoja
pinnalle siemeniä (itse käytin seesaminsiemeniä)
n. 20 kappaletta
100g voita
50g hiivaa
5dl vettä
2tl suolaa
½rkl sokeria
4dl hiivaleipäjauhoja
8dl vehnäjauhoja
pinnalle siemeniä (itse käytin seesaminsiemeniä)
1. Sulata voi.
2. Liuota hiiva haaleaan
veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon
hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää
loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa
käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla
lämpimässä paikassa noin 20 - 30 minuuttia.
3. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20
palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
4. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Paina pullan keskelle reikä
peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä
kerrallaan veteen ja keitä noin 30 - 40 sekuntia. Nosta rinkelit
reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle siemeniä
ja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli
kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
(Pirkan sivuilta löytynyt resepti)
Jälkkäriksi syöpöteltiin maitosuklaamoussea. Mmmmmmm. (tollasta ääntä piti pitää syödessä)
Fiilispohjalta laittelin aineksia, joten määrät meni ehkä sen verran päin honkia, ettei siitä saanut mitään kovin nätin näköisiä palloja. Mut maku oli ihana, samettinen, täyteläinen ja ah-niin-suklainen!
Siihen tuli:
n. 175g suklaata
2dl kermaa
1 liivatelehti
1 muna
Suklaa sulatetaan ensin vesihauteessa. Samassa vesihauteessa vatkataan kananmuna.
Liivatelehti kylmään veteen ja myöhemmin se liotetaan tilkkaan kiehuvaa vettä.
Kerma vatkataan kevyeksi vaahdoksi.
Sekoita liivate kananmunaan, sitten suklaa koko ajan sekoittaen.
Anna hetki jäähtyä, sekoita välillä.
Nostele kermavaahto seokseen.
Anna hyytyä n. 4 tuntia.
Nautiskele!
nami näyttääpä hyvältä! :) pitää kokeilla tuota moussea kun suuri suklaanystävä olen<3
VastaaPoista