20.11.2012

Haaste

Sain ihanasta Ilolla tehty-blogista haasteen. 
Hauskaa päästä vastailemaan käsityö-aiheisiin kysymyksiin :)

Kysymykset tulevat tässä: 

1. Mitä käsitöitä teet mieluiten? 
-Ompelutyöt on suosikkejani. Lasten vaatteet, pipot, sisustusjutskat, pussukat.. Tykkään myös hirmuisesti askarrella, teippailla, näpertää. Ja eikös leipominenkin jonkinlaista käsityötä ole, sitäkin rakastan!

2. Ensimmäinen käsityömuistosi?
- Ekalla luokalla, meillä oli aina maanantaina kolme viimeistä tuntia kässää. Muistan yhden kässätyön, säkkikankaalle tehty peikko, jonka mekon helmat tehtiin hapsutetusta villalangasta. Muistan vielä väritkin ja kun suljen silmät, voisin palata hetkeksi sinne ykkösluokkalaiseksi istumaan pikku-pulpettiin :) Näissä kässäntunneissa yks tärkeä juttu oli tietysti evästauko, kun pääsi rapistelemaan repusta eväitä. 

3. Kenelle teet käsitöitä?
- Paljon ompelen omille lapsille, itselle, jotain miehellekin. Lahjaksi käsitöitä lähtee muille perheenjäsenille, ystäville, sukulaisille.. 
Yrityksen perustamisen myötä käsitöitä on lähtenyt paljon myös tilauksesta asiakkaille. 

4. Haaveittesi työ eli minkä käsityön haluaisit toteuttaa?
- Pitkäaikainen haave olisi tehdä sekä itselle että lapsilleni ulkotakit jostain nätistä retrokankaasta. Vielä en ole saanut aloitettua, mutta takkikaavoja on jo plarattu läpi ja kangasvaihtoehtoja katseltua :) 

5. Mikä on haastavinta käsitöissä?
- Hmmm.. no ehkä mulle suurin haaste on ollut kehittää pinnaa pidemmäksi ja tietyissä asioissa muistaa olla huolellisempi. Kun olen vähän sellanen heikunkeikun ja vinksinvonksin ja teen monet asiat niin suurella fiiliksellä, että joskus unohtuu sitten jotain tärkeää..

6. Mistä ostat käsityötarvikkeesi?
- Mahdollisuuksien mukaan paikallisesta kangaskaupasta. Tietystikään pienen paikkakunnan kaupassa ei voi olla valikoimassa kaikkia käsityötuotteita, joten sellaisia tilailen sitten nettikaupoista. Trikoot, velourit ja froteet ostan sieltä, mistä kauneimmat löytyy :)

7. Mistä haet/saat inspiraatiosi?
- Tähän on vaikea vastata.. Inspiraatiota tulee ihan joka puolelta. Paljon ideoita saan asiakkailta, jotka ehdottavat jonkun uudenlaisen tuotteen kokeilua. 

8.Missä työskentelet?
- Mulla on onnea, kun saan työskennellä ihanassa työhuoneessani kotona. 

9.  Mikä on seuraava käsityöhankintasi?
- Seuraavana isompana hankintana on uusi ompelukone ja saumuri. Mallitkin on jo valmiiksi katsottuna, mutta pitää vielä muutama roponen säästää :) Uusia kankaita ja pienempiä tarvikkeita tulee hankittua viikottain.

10. Mikä bloggaamisessa on saastava ja mikä ilahduttaa?
- Hmm.. tarkoittaakohan tuo saastava haastavaa.. No mä vastaan sillä tavalla :) 
Haastavaa on se, ettei aina löydy aikaa bloggaamiselle niin paljon kuin haluaisin. Ja tietysti nämä tietotekniset seikat saa välillä tällaisen käsinkirjoittelevan melkein tekniikkaa vastustavan ihmisen pään ihan pyörälle. 
Ilahduttaa se, kun saa itsekin selailla näitä kirjoituksiaan ja kuvauksiaan. Muistella mitä tuli tehtyä ja mitä meillä on milloinkin puuhattu. Ja tietysti sekin ilahduttaa suuresti kun saa kommentteja tai uuden lukijan. Joskus pienen nanosekunnin saattaa olla aivan kyllästynyt koko blogiin, mutta sitten vaikkapa kaupassa saattaa joku tulla sanomaan, että "minä luen sitä sun ihanaa Nappihyppelyä".
Ai vitsit, että se tuntuu hyvältä!

11. Missä olet hyvä? Siis käsitöissä..
- No jospas mä nyt ainakin keskinkertainen ompelija olisin :) Pidän vahvuutenani uusien juttujen ideointia ja luovia ajatuksia. Ja mulla on niin suuri intohimo ja palo käsitöitä kohtaan, että jo se auttaa onnistumaan!


Ihana haaste! Kiitos! 
Nyt silti laiskottaa enkä jaksa millään keksiä uusia kysymyksiä. Ihania, haastettavia, blogeja olisi kyllä paljon paljon paljon!!

1 kommentti:

  1. Yöllä ei kannata bloggailla :D. Lisää huomattavasti kirotusvihereitä :D. Ihanat vastaukset!

    VastaaPoista