10.1.2012

Jouluhalko

Olin haaveillut tekeväni halon jo jouluksi, mutta en sitten kaiken tohinan keskellä enää jaksanutkaan. Mutta loppiaiseksi päätin sen sitten tehdä. Mikäs on parempi tapa "lopettaa" joulunaika kuin kahvitella ja herkutella jouluhalolla. Ja muutenkin kun se kevyt elämä olis hyvä taas aloitella pyhien jälkeen, niin pitäähän nyt ennen sitä herkutella kunnolla ;) Tein täytteeksi kuitenkin ihan perus-unelmatorttutäytteen koska siitä luumumarmeladi-täytteestä en oikein innostunut. Ja tuo kuorrutus, se oli taivaallisen ihanaa! 

Kuvan muistin ottaa vasta kun kahvitteluvieraat oli lähtenyt ja eihän halosta silloin ollut jäljellä enää paljon mitään :)


Jouluhalko

Pohja
1dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5dl sokeria

Tortun rullaamiseen
tomusokeria
kaakaojauhetta

Täyte:
150g voita
2 1/4dl tomusokeria
3 keltuaista
1rkl vaniljasokeria

Kuorrutus
200g suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
100g voita
1dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. (Voitele paperi kevyesti juoksevalla rasvalla.) Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia.

3. Vuoraa toinen pelti leivinpaperilla ja levitä paperille tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kumoa kypsä torttu pellille ja anna jäähtyä.

4. Täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

5. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä viileässä.
Nam!Lapsillekin maistuu. :)


Maukasta viikkoa!




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti