31.1.2011

Suklaaherkkukakku

Viikonloppuna meillä oli leirikoulu! Ja se oli ihanaa! 7 entistä opiskelukaveriani matkusti Hämeenlinnasta meille ja vietin kyllä parhaan viikonlopun pitkään aikaan. Vietettiin tosi kivaa aikaa. Ja kun monta ruuan ystävää kokontuu, ruoka tietenkin näyttelee suurta roolia! Kokkasin heille tervetuloateriaksi lihapyöryköitä, kasvispyöryköitä, home made-lohkoperunoita, jogurttikastiketta sekä salaattia. Mutta tämä postaus kertoo kakusta, jota söimme jälkkäriksi. Kakusta, joka on mun mielestä ehkä paras suklaakakku! Tein tämän vasta toista kertaa ja olen melko varma, että teen tätä useasti kun kahvitteluvieraita meille tulee. Pohja on ihanan mutakakkumainen, tosi mehukas ja tuhti, kakun kuori taas puolestaan rapea ja ne jo muodostaa sellasen kivan yhdistelmän. Kuorrute on samettisen pehmeä, niiiin hyvää ja tosi yksinkertaista tehdä. Mutta jaarittelut sikseen, tässä on kuva ja resepti:

Resepti on Joanna Farrow'n Suklaaherkut-kirjasta, joka on täynnä toinen toistaan ihanampia ohjeita. Tässä kakussa on tärkeää juuri oikea paistoaika. Jos kakku on uunissa liian pitkään, siitä tulee kiinteä ja se menettää herkullisen kosteutensa. Jos taas liian vähän aikaa, se jää liian löysäksi ja sen kasaaminen on mahdotonta.

Mehevä suklaakakku  (14-16 annosta)

400g tummaa suklaata   (itse käytin kyllä vaaleaa, koska se on vaan niiiiin hyvää)
175g suolatonta voita
4 dl vaaleaa muscovadosokeria
4 munaa
1½dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 ¼ dl kaakaojauhetta
100g jauhettua mantelia
3dl kuohukermaa
250g mascarpone-juustoa

1. Voitele pyöreä vuoka. Mittaa ½ dl vettä ja 250g suklaata kulhoon ja sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan munat. Sekoita joukkoon suklaa.
2. Siivilöi kulhoon loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, sekä kaakaojauhe. Lisää jauhettu manteli ja sekoita kaikki jauhot varovasti taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista 160-asteisessa uunissa noin tunti. Kakun tulisi olla keskeltä vielä hieman tahmeaa, jos sitä kokeilee tikulla. Anna jäähtyä vuoassa.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi kerrokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita vaahtoa täytteeksi kerrosten väliin.
5. Sulata loppu suklaa, notkista mascarpone-juusto ruokalusikallisella kiehuvaa vettä ja levitä kakun pinnalle.

Syö ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti