14.5.2012

Äippäpäivää

Eilen vietettiin siis äitienpäivää. Itse vietin toista äitienpäivää, ensimmäistä kahden lapsen äitinä. Tuntuu hyvältä! Kuitenkin tavallaan juhlin äitienpäivää joka päivä. Iloitsen ja olen kiitollinen lapsistani. Joka päivä ja joka ikinen hetki. Vaikka välillä kiukuttaa, väsyttää, hermostuttaa. Mutta äitiyteen kuuluu koko laaja, tunteiden kirjo. Siihen liittyy niin paljon tunteita, joita en ollut kokenut koskaan ennen äidiksi tuloa. Maailman suurin rakkaus ja samalla myös niin hirveä pelko että välillä tuntuu ettei saa henkeä. Sitä yrittää nauttia kaikesta niin täysillä, mutta välillä huomaa ahdistuvansa siitä, että joskus ne kasvaa ja eikä enää haluakaan nukkua minun vieressä. Eikä halua halia ja  pussata, eikä halua äitin "nyysiin" :')

*Tähän* kohtaan mun kirjoituksessa tuli tauko, koska aiemmin mainitut pikku-piltit alkoi hihkumaan vintissä, että "on herätty päikkäreiltä!". Lähdin sitten niitä hakemaan sieltä. Isommalla oli tullut unien aikana kakat vaippaan, laskin pienemmän vessan ulkopuolelle matolle oottelemaan. Riisuin vaipan ja jotenkin hassusti se putosi; kakkaa lensi lattialle. Se pienempi riemuissaan heilui masullaan ja sätki käsillä kohti kakkakasaa. Jeee! Kakkavaippa lattialla, kakkaa lattialla, iso kakkapylly sylissä, pieni kakkakäsi lattialla... Äitiyden onnea ;)
(ja nämä tilanteet kyllä kehittää organisointi-kysyä. Miettiä siinä, että mitä kannattaa tehdä ekana, että tulis mahdollisimman vähän "tuhoa". Ja yrittää todella toimia nopeasti, mutta tehdä silti asiat kunnolla!)

 Tein aivan ihanaa Rucola-pekonipiirakkaa.

 Äitienpäiväkakku. Pohja oli oikein mehevä suklaakakkupohja, täytteenä vanilja-vadelmamousse. Halusin kokeilla tuota sokerimassa-kuorrutusta kun viime kerrasta on jo tosi pitkä aika. Nyt se onnistui oikein hyvin! "Tiivisteenä" kakun ja massan välissä on voikreemi.
 Vaaleanpunaiset macaron-leivokset herkullisella suklaatäytteellä. Ihana on seurailla kevään edistymistä omassa pihassa. Narsisseja, tulppaaneja ja krookuksia sieltä ainakin jo nousee. Meidän pihassa olis kovasti monenlaista hommaa tälle keväälle ja kesälle.
 Tästä mä ilahduin eilen kovasti: Lipstikka alkaa sieltä jo nousta :) Käytiin eilen äitienpäivä lounaalla ravintolassa ja siellä oli alkuruokana tosi herkullista lipstikka-keittoa. Täytyy tehdä ehottomasti itsekin!


 Muksujen kanssa käytiin äitienpäivän iltana vielä leikkipuistossa touhuilemassa! Pikku-Karhu on siellä kovin innoissaan ja pari tuntia vierähtää helposti.

 Rakastan niin kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti