17.12.2012

Paris part I - jouluista ja herkullista

Lomalta on palattu.
Joku kysyi, rakastuinko Pariisiin. En ehkä rakastunut, mutta kovasti tykästyin. Hieno kaupunki ja tällaiselle jouluhöperölle siellä oli paljon ihasteltavaa :) Lapsetkin tykkäsi matkasta, vaikka hulina-päivät kaupungilla väsyttikin välillä. 

Tällainen hieno kirkko oli aivan meidän hotellin vieressä. Meidän hotelli oli Buttes Chaumontin alueella, sopivan kaukana keskustasta. Tällä alueella ei paljon turisteja näkynyt, joten päästiin näkemään ihan oikeaa ranskalaisten elämää. Suklaapuodit, kadun varrella olevat hedelmäkojut ja toinen toistaan hulppeammat jouluvalot ihastutti. 
Toki siellä oli jotain miinuspuoliakin, niinkuin jokapaikassa. Koirankakkoja kaduilla (paljon), ruuhkaisat metrot ja metrojen portit, joissa oli melko haastavaa kulkea tuplarattaiden kanssa. Yhtenä miinuksena sanoisin kyllä ravintolapuolen. Pariisissa on varmaan toinen toistaan mahtavampia ravintoloita, mutta meille tuotti kyllä välillä todellisia hankaluuksia löytää hyviä ruokapaikkoja. Yhtenä iltanakin syötiin mäkkärillä :) Hyvää sekin ja vatsa täyttyi, mutta ehkä vähän kulinaarisempia nautintoja olisi tuolta matkalta odottanut. Olisi varmaan pitänyt etukäteen ottaa muutamia osoitteita ylös. Ei me silti nälissään reissussa jouduttu olemaan, kuten tulette kuvista huomaamaan :)
Kaupungilla oli paljon kauniita karuselleja.

Muksut tykkäsivät läärätä hotellin kylpyammeessa. Pojun mielestä reissun kohokohtia oli muutenkin metrot, hissit ja vessamerkit, joita hän bongaili joka paikasta :D

Ranskassa täytyy tietysti syödä Macaron-leivoksia. Niitä saikin sitten kaikenvärisinä ja -makuisina. Nam!

Lafayetten tavaratalo oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! 
Mielettömän hienot joulukoristukset ja tuo katto itsessään on jo nähtävyys. Tavaratalon valikoimaan kuului suurimmaksi osaksi hienoja merkkituotteita ja koruja (yksikin kaulakoru maksoi vaatimattomat 50 000€). Yläkerrassa oli ihana paperitarvike-osasto, josta lähti mukaan hienoja kortteja, lahjapapereita, tarroja..
Tavaratalossa oli yksi Pariisin kuuluisimpia kahviloita, Angelina. (varmaan myös kalleimpia)
Pitihän siellä päästä käymään leivoskahveilla. Palvelu oli tosi mahtavaa ja miljöö hulppean hieno. 
Ihanat erikoiskahvit tarjoiltiin pöytään ystävällisesti ja herkkuleivokset kruunasi kaiken.

Njam! Kyllä kelpasi. Kävelyä kertyi onneksi reissun aikana tosi paljon, joten nämä leivokset ei jäänyt vyötärölle löllymään. 

Pariisin tunnelmissa palailen vielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti