19.12.2012

Paris part II - La vie Boheme

Matkalla oli niin paljon ihasteltavaa ja kuvailtavaa, että kuvia reissulta kertyi kyllä paljon. En kehannut mitään karmeeta mega-päivitystä tehdä, joten laittelen näitä nyt muutamassa osassa. 
Vilautetaanpas tuota omaa pärstääkin välillä, niin tiedätte, minkä näköinen akkeli täällä kirjoittelee :) 
Kuvassa olen elämäni hienoimmilla kahveilla kahvila Angelinassa Lafayetten tavaratalossa.
Melkein me mietittiin, että osataankohan käyttäytyä, mutta hyvin meni!
Kaikki joulukoristeet oli yksi syy, miksi halusin Pariisin joulumatkalle. Ja kyllä kannatti, en joutunut pettymään. 
Alempi kuva on Lafayetten kuuluisista näyteikkunoista. Ne oli kyllä ihan mielettömät ja ihan oma nähtävyytensä. Useissa ikkunoissa oli Louis Vuittonin laukkuja, mutta ehkä se kaikki muu oheis-härpäke vei huomion itse laukuista.

Toki nämä "pakolliset" nähtävyyden piti käydä ihan livenä tarkastamassa vaikka minua kiinnostaakin yleensä matkoilla enemmän se paikallisten elämä ja mieluummin tykkään niistä vähän syrjäisistä pikku kujista kuin kaupungin vilskeestä.

Ihastuin kovasti Montmartren alueeseen. Siellä kuljeskeltiin kahtena eri päivänä. Siellä oli ihan erilaista elämää, vilinää ja tunnelmaa kuin keskustan alueilla. Kukkulan päältä oli hienot maisemat Pariisin ylle ja siellä oli se, mitä kaikista eniten reissulta odotin; ihanat joulumarkkinat. Pieniä suloisia kojuja koristeltuna jouluvaloin. Kojuissa myytiin mm. kuumaa viiniä, paahdettuja pähkinöitä, pieniä matkamuistoja(paljon mukavempia kuin krääsäkaupoissa)..
Tunnelma oli ihana, aivan kuin olisi astunut ajassa taaksepäin.
Kangas- ja käsityöfriikille Montmartre on oiva paikka. Siellä on toinen toistaan jännittävämpiä kangaskauppoja. Yhdessä myytiin enemmän kabaree- ja naamiaistyylisiä kankaita. Trikoovalikoimat ei ollut kovin hyvät, mutta puuvilloja lähti mukaani useampaa sorttia. Kankaiden hintataso ei kuitenkaan ollut ainakaan kovin paljon edullisempi kuin Suomessa.
Tuokin alla oleva rakennus on yhtä suurta kangaskauppaa, kankaita viidessä, melko suuressa, kerroksessa.


Tämä koju oli ehdottomasti suloisin joulukadulla. Ihania pieniä herkku-koruja. Tällaisia olen joskus itsekin väsännyt, mutta en enää pitkään aikaan. Pitikin yhdet herkulliset korvakorut itselle ostaa :)


Pariisi on suklaan ystävän unelmapaikka. Pikkuisia suklaapuoteja oli kyllä aina matkan varrella. Suklaisia herkkupaloja maisteltiin sitten iltaisin hotellilla.

2 kommenttia:

  1. Oi että miten ihania kuvia taas! Ja suklaata,nam! Varmasti ihana kaupunki käydä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kyllä Pariisi oli ihana, kannatti vaan etukäteen katsella jotain paikkoja ja osoitteita valmiiksi. On muuten niin iso kaupunki, että voi tulla vähän ihmetys, että minne mennä!

    VastaaPoista