21.12.2012

Paris part III - Au revoir

 Viimeistä Pariisi-aiheista päivitystä pukkaa :) 
Yksi päivä vietettiin Disneylandissa. Oon käynyt joitain vuosia sitten Floridassa Disneyworldissa, joten vähän jo osasin odottaa mitä on luvassa. Silti melkein suu auki töllötin, hämmästelin ja ihmettelin sen paikan ihanuutta. Yritin vaan unohtaa, kuinka paljon "turhaa" rahaa tuollaisen teemapuiston rakennukseen on käytetty ja nauttia näkemästäni. Lapsetkin osasi jo kovasti ihastella paikkoja ja laitteiden kyytiinkin päästiin huristelemaan. 
Disneyland jouluasussaan ja jouluparaateineen on taatusti vielä monta kertaa ihanampi kuin muuhun aikaan vuodessa!


 
 Disneylandissa juhlittiin 20-vuotis synttäreitä ja koristelut olivat sen mukaiset. 
Sama kuusi päivällä ja illalla.



 Viimeistä Pariisi-päivää vietettiinkin sitten miehen kanssa kaksin kierrellen kaupungilla. Lapset jäi minun äitin ja siskon kanssa päivää rennosti hotellilla ja sen läheisyydessä. Alkoikin jo pientä matkaväsymystä olla havaittavissa.
 Me haluttiin mennä takaisin Montmartrelle. Tarkemmin, mentiin metrolla Anversin asemalle ja siitä lähdettiin kävelemään pitkin kujia ja katuja. Löydettiin monta ihanaa ja jännittävää paikkaa.
Kangaskauppuja toinen toisensa jälkeen, kankaita oli nostettu kadun reunalle esille. Vähän erilaista kuin täällä meilläpäin :)

 Käytiin katsomassa Salvador Dalin museo ja oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja hieno.
Siellä oli esillä luonnoksia, maalauksia ja veistoksia..



 
Syrjäiseltä kujalta löytyi kyllä yks ihanimmista pikkukaupoista, jossa olen koskaan käynyt! Nimeä en nyt millään enää muista :(
Sieltä lähti mukaani yksi perinteinen matkamuisto-maatuska ja mm. tuossa alakuvassakin näkyviä ihania peltisiä leluja/koriste-esineitä. Hinnat oli kyllä mun mielestä aika edulliset ja palvelu oli tosi hyvää! Ostin yhteensä varmaan 10 tavaraa tuosta kaupasta, ja naismyyjä alkoi paketoimaan niitä yksitellen pieniin lahjapaketteihin. En hennonut enää siinä vaiheessa sanoa, että ne tulee kaikki melkein itselle.. :) Vanhempi mies, varmaankin liikkeen omistaja, halusi näyttää minulle, miten mikäkin toimii ja esitteli jokaisen tavaran. 
 Yhteinen vapaa-ilta päätettiin syömällä kivassa pienessä Italialaisessa ravintolassa. 
Vaikka oli muutama pakkasaste, syötiin terassilla, joka oli lämmitetty. Oli ihanaa! :) 
Ruoka oli niin hyvää. Oi ihan kivvaa käydä treffeillä jouluisessa Pariisissa ;)
 

 Au revoir!

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi mikä paikka toi DL! Olispa ihana päästä :) Kivoja putiikkeja olet löytänyt!

    VastaaPoista
  2. Jep, se on kyllä oikea satumaa lapsille ja lastenmielisille! :)

    VastaaPoista