10.1.2012

Rahkaa ja verhottomuutta

Meillä kävi muutama päivä sitten vieraita ja tietysti piti miettiä, että "mitähän kivaa leipois..". No jotenkin oli päässyt tulemaan sellanen pieni leivonta-ähky ja päätin tehdä pitkästä aikaa puolukkarahkaa. Vaaleat muropikkuleivät, puolukkarahka ja kahvi olivatkin oikein makoisa yhtälö!

 Mitään tarkkaa reseptiä ei kyllä ole kun laittelen kaikkea aina vähän sen verran kun sattuu löytymään. Mutta jotain tämä tyylistä:

500g maitorahkaa
2,5dl kermaa / Flora-vispiä / vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
puolukoita n. 2 dl
sokeria sopivasti maun mukaan :)
vaniljasokeria (josta parasta on itse tehty, eli vaikka puolikkaan vaniljatangon siemenet sekoitettuna teelusikalliseen sokeria) 

Kerma vaahdoksi, rahka sekaan ja sitten loput aineet. Niiin simppeliä :)
Tähän puolukkaiseen versioon en ainakaan itse muuta kaipaa, mutta toki maun mukaan voi lisäillä mausteita. 


Meijän keittiössä näyttää tällä hetkellä tältä: 

 Kääääk! Meillä oli siivouspäivä ja kaikki joulutavarat lähti pois. Mukaan lukien myös jouluverhot keittiöstä. Ja edelleen on mietinnän alla, että mitäpä niihin ikkunoihin laittais. Sellainen verhottomuus on aina kammottanut mua, se on jotenkin niin epä-kotoisaa. Ikkunoista tulee kyllä paljon valoa ja näyttää niin avaralta mutta ah-niin-ankealta! 
Mulla olis kyllä haaveena toteuttaa sellainen pitsiliina-verho, mutta en tiiä jääkö se nyt vain haaveilun asteelle. No, jokatapauksessa näitä verhottomia ikkunoita en viihtis kauaa katella.

Löysin taannoin UFFilta tällasta ihanaista, keväistä Tampellaa. Muutaman tosi ison verhon. Leikkasin toisesta niistä pari kappaa ja ne odottavat vielä ompelua. Mietinnässä on, tuleeko ne nyt sitten keittiöön vai olkkariin. On se vaan niin vaikeeta!

Kevät-kattilat pääsi jo esille :) Mulla on joka vuodenajalle omat kattilat/pannut, jotka pääsevät sitten esille! Ja nyt koitti taas keltaisten kevät-ihanuuksien aika päästä paraatipaikalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti