11.2.2012

Viikon summaus

Nyt on ainakin noin sata syytä olla iloinen ja onnellinen :) 
Mahtavin ilonaihe on nuo ihanat, pienet, täydelliset lapset. Ne saa kyllä auringon paistamaan synkimpänä päivänä ja lämmittää mieltä vaikka ulkona paukkuu pakkanen. Vein Pikku-Karhua päiväunille ja siinä kun hän tuhisi mun kanssa samalla tyynyllä en voinut olla ihastelematta sitä. Sen pientä nenää ja suuta <3 Tai niinkuin hän ite sanoo "tiimä, nenä, tuu, koovat, poppi, kukka" :) 

Kurkataanpa vähän, mitä meillä on viime aikoina tapahtunut: 

Ei liene yllätä, että meillä on syöty hyvin ;) Tämä Vanilla Crumb Cake oli aika mainio! Päältä niin rapea ja sisältä ihanan pehmeä. Mahtava yhdistelmä kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Vanilla Crumb Cake

7½ dl vehnäjauhoja
 4 ½ dl sokeria
 6-7 tl leivinjauhetta
 250g sulatettua voita
3 kananmunaa
3dl ranskankermaa

Koristeluun: vanilja- ja tomusokeria

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää voisula ja sekoita murumaiseksi.

2. Ota 3dl muruja erikseen ja sekoita loppuun massaan munat ja ranskankerma.

3. Voitele ja korppujauhota n. 30x40cm kokoinen uuninkestävä vuoka/pelti. Levitä taikina pellille ja ripottele murut pinnalle. 

4. Paista 10-20min uunin keskiosassa. Valmis kakku on kostea, ei kuitenkaan tahmea. 

5. Sekoita vaniljasokeri tomusokeriin ja siivilöi se lämpimän kakun päälle.



 Vihdoin keksin, mitkä verhot keittiössä pitää nyt olla :D Kävin läpi kangas- ja verhovarastoni ja nämä iki-ihanat Marimekon Siirtolapuutarhat sieltä valitsin!

Kokeilin taas vaihteeksi uutta suklaakakkureseptiä. Ja olihan se tosi ihanaa, mutta resepti oli melko monimutkainen ja ei siihen nähden kuitenkaan mielestäni mitenkään erikoisen makuinen. Joten ehkä jatkossa suosikkina pysyy edelleen se suklaa-kerma-kuorrute kaikessa yksinkertaisuudessaan!




 Meillä on keittiössä ollut tällanen tarjoilukärry. Ja oon ollut ihan hermona tuosta, miltä se näyttää! Kaikki tavara vaan kertyi sinne hyllyille ja se on melkein ensimmäinen asia, jonka ulko-ovesta astuessaan näkee. Tuossa ylemmän kuvan ottohetkellä oli juuri siivous menossa ja kaikki näyttää vaan paljon kaoottisemmalta vielä ;D Ja tuo Get Organized-laatikko vain irvailee tuossa tuolle sekasorrolle. Ompelin siihen sitten tuollaiset verhot, jotka somistin pitsillä. Kiinni ne on tuossa sellasella verhovaijerilla. Tulipas siitä ihana!

 Kyllä meillä syyään yleensä ihan oikeeta terveellistä ruokaa, vaikka näistä herkku-kuvista vois saada ihan toisenlaisen käsityksen ;) Tässä on suklainen muffinssi, jossa on täytteenä marianne-voikreemi. Nams!

Meijän mukulan mielestä tällä hetkellä on tärkeää, että lapikkaat on aina jalassa. Sisällä siis erityisesti! Se suuttu mulle hirmuisesti kun ne piti päiväunille ottaa pois. Vaikka varpaat oli ihan hikiset! Aika ihanaa huomata, että oma tahto alkaa sieltä nostaa jo päätään. Ja muutenkin tuolla pojalla on niin hauskat jutut ja tavat. 
Ja tasapuolisuuden nimissä pitää laittaa kuva neitistäkin, onhan hän niin ihana! Hälläkin on jo kovasti omia tapoja ja hassuja juttuja.


Kynttilöiden polttelun ei tarvitse olla vain joulunajan juttu. Näillä ihanilla tunnelmanluojilla pimeäkin ilta muuttuu mukavaksi. Vielä kun näitä pimeitä iltoja on, niin nautitaan niistä. Kohta huomataan, että auringonsäteet ulottuu iltaan asti <3 
Lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti