25.9.2012

Syöty on..

 Meijän pihan vaahtera tarjoaa kyllä muksuille oivan leikkipaikan. Myöhemmin hieno kiipeilypuu ja ehkä jopa kiva majan paikka. Haravoitavaakin se ryökäle meille tarjoaa! 

 Ei näitä kaikkia tämän postauksen herkkuja oo ihan viime päivien aikana tehty/syöty. Sentään! 

Alla olevaa kakkua en voikaan nyt Kinuskikissan sivuilta linkittää, kun on näköjään juuri tänään joku päivityskatko. 
Mutta kyseessä on siis Maapähkinävoijäätelökakku. Voi mikä sanahirviö! 
Pohjana on tumma levykakkupohja ja päällä kaksi eri jätskikerrosta. Suklaajäätelöön sekoitettuna kinuskia ja vaniljajäätelöön sekoitettu maapähkinävoita. Päällä kinuskia ja suolapähkinöitä.
Tosi makeaa, mutta niin hyvää! 
Ja kätevä vierasvara tollainen, voi tehdä pakastimeen valmiiksi jo aiemmin ja melkein valmis tarjottavaksi.

 Taco-pitsatkin tuli testattua. Pohjana tortilla-lätty ja päällä jauhelihaa taco-maustettuna, kirsikkatomaattia, mozzarellaa, tortilla chipsejä ja juustoraastetta. Toimi!
Mukavaa naposteltavaa illanistujaisiin vaikkapa.
 Saatiin kivoja ihmisiä kylään taannoin ja tehtiin tarjottavaksi lättyjä. 
Kokeilin tehdä ruis-lättyjä, ihan perustaikina siis, mutta suurin osa vehnäjauhoista korvattiin ruisjauhoilla. Tästä eespäin tehdään kyllä aina letut rukiisena! 

Alla olevat maatuskat on pehmo-helistimiä, jotka on ollut työn alla jo ihan liian pitkään. Mutta nyt on vihdoin muutama valmis yksilökin :) Näihin on käytetty erilaisia (suurimmaksi osaksi puuvillaisia) kankaita ja ne on aplikoitu yhteen. Kasvot olen maalannut kangasmaalilla ja sivuilla on kauniita nauhoja, joita pikkukätösten on mukava näpertää.

 Viikonloppuna saatiin ihanaiset ystävät taas pitkästä aikaa kylään ja päätin kokata sitten kunnon aterian, alku- ja jälkiruokineen. 
Alkuruuaksi oli Toast Skagen eli katkarapuleipää. Alla on paahdettu tumma leipä ja päällä katkaraputäyte (katkarapua, kananmunaa, majoneesia, creme fraichea, tilliä, ruohosipulia ja pippuria)

 Pääruuaksi tein jauhelihapalleroita, pippurikastiketta ja juustoisen perunagratiinin. Ostin vasta noita pieniä annosvuokia ja halusin päästä heti testaamaan. Sai mukavaa vaihtelua ruokaan. Lisukkeena rucola-tomaattisalaatti.

 Jälkkärinä herkuteltiin suklaa-appelsiinimoussella. Tai mietin, että sen vois hyvin nimetä myös Fazerina-mousseksi, siinä on just sama (herkullinen) maku :) 

Mukavaa aikaa on vietelty perheen kesken! Miehen lomasta on nyt jo yli puolet takana, mutta onneksi sitä on vielä jäljellä :)
Tässä olis kovasti monenlaisia remonttisuunnitelmia; putkihommia, salaojitusta, uunin muurausta.. Toivottavasti jotain saatais aikaan taas tän syksyn aikana!

2 kommenttia:

  1. Mutta mitä on tuo ihana suklaa ensimmäisessä kuvassa kahvikupin vierellä :p

    VastaaPoista
  2. Noh, laitanpas sulle linkin tuonne vanhempaan postaukseen, josta kyseisten herkkupalojen ohje löytyy :)
    http://nappihyppely.blogspot.fi/2011/11/rocky-road-karkit.html
    Heleppoo ja ihan liian hyvväää!!

    VastaaPoista