19.3.2013

Talvipäivän herkku

 Tämä herkullinen kasvissosekeitto on kyllä meijän perheen lemppari. En voi sitä tarpeeksi hehkuttaa!
Samettisen pehmeä, maukas keitto, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä kertaa käytin keittoon bataattia, perunaa, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia ja porkkanaa. Lisäksi ruokakermaa, sulatejuustoa sekä mausteita. 
Niin helppo valmistaa ja tätä herkkuahan kannattaa tehdä kerrallaan heti isompi kattilallinen ja syödä useampana päivänä. 
Nyt höystönä oli tuoretta basilikaa ja paahdettuja leipäkuutioita. Ja voin sanoa että rapea pekoni tähän keittoon lisättynä on aika taivaallista :)

Jos kaipaat jotain hyvää jälkkäriä, joka ei ole liian makeaa, suosittelen tätä.
Oon ihan rakastunut noihin pekaanipähkinöihin, joten pakkohan tällaista reseptiäkin oli kokeilla kun vastaan tuli. Nam, mää ainakin tykkään! Parhaita nämä on silloin kun ovat vielä vähän lämpimiä ja vaniljajäätelön kera tarjoiltuna. 

Hei, kohta on pääsisäinen! Ihanaa, pitää miettiä jotain pieniä koristuksia kotiin ja niitä herkkuja; ruokia ja leivonnaisia tietenkin.

2 kommenttia:

  1. Nolona pakko myöntää, etten ole ikinä tehnyt kasvissosekeittoa perheelleni. Joten josko nyt innostuisi? Väännä toki rautalangasta, miten se tehdään. T: Irmeli

    VastaaPoista
  2. Ei hätää, koskaan ei ole liian myöhäistä testata maailman parasta sosekeittoa ;)
    Itse teen suunnilleen näin:
    -keitän kasvikset
    -ruskistan sipulit pannulla
    -kun kasvikset on kypsiä, kaadan osan keitinvedestä pois ja lisään joukkoon sipulit, purkin ruokakermaa, sulatejuustoa sekä mausteita.
    -sitten vaan soseeksi
    Jos haluaa lisukkeita, niin pekonia ja ruisleipää voi ruskistaa pannulla.
    Tällä reseptillä on helppo onnistua!

    VastaaPoista