19.2.2013

Intoo ihan täpöllä!

 Ou jee, kyllä nyt elämä hymyilee! Sain uuden toiminimen vihdoin käyttöön ja uusi fb-sivukin on avattu. Täältä löytyy Melutalo! Intoa on vaikka muille jakaa ja koko ajan pulppuaa uusia ideoita :) Haasteena on toki edelleen se, että löytää aikaa sille tekemiselle. Luovuuttahan tämä arjen organisointi vaatii, mutta kyllä nyt on ennättänyt ompelukonekin suristelemaan paljon uutuuksia <3
 Aikuisten tunikoitakin olen tehnyt. Tässä vähän kehno peilikuva omasta ihanasta Sateenkaari-tunikasta. Tykkään niin kovasti! Kangas vakuutti minut jo, ennen kuin näin livenäkään.
 Hmmm.. kangasvarastoni alkaa olla aika massiivinen. Tuossa sohvalla läjät, jotka ei mahtunut enää kangaskaappiin. Mutta tosiaan tämä järjetön ompelu-into "tuhoaa" onneksi noita kankaita aika tehokkaasti. Ihania mekkoja, puseroita, pipoja ja vaikka mitä muuta kivaa on tullut ommeltua.

 Uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli muuten ohje aivan ihaniin ja helppotekoisiin bataattirieskoihin. Näihin tulee vain bataattisosetta, ruisjauhoja ja vehnäjauhoja. Ja suolaa. Itse keitin ja soseutin semmoisen n. 500g bataatin. Siihen sekoitin 2dl ruisjauhoja ja 1½dl vehnäjauhoja sekä vähän suolaa. Sitten taikinasta painellaan lättysiä uunipellille ja paistetaan 225 asteessa noin 15minuuttia. Nämä herkut ovat ehottomasti parhaita uunituoreena pelkän voin kera. Nam!
 Ihanaa aurinko-joustista kotiutui meillekin Pehemiältä muutama metri. Olen siitä nyt muutaman mekon leikkonut ja harmittaa jo ehkä kun ei tullut otetuksi enempää. Noh, jospa sitä vielä saisi :)
 Tämä leppäkerttu-frotee ja raitaresori on myös Pehemiältä. Niistä syntyi ihania haalareita.. Mitähän muuta tästä kesäisestä kuosista keksisi?

Meijän hattu-tyttö! :) Hän on ehottomasti päähine-ihminen, välillä päässä on mikrokupu, talvipipo, lelulaatikko, karvahattu..

4 kommenttia:

  1. Eiiiiiiihhhh. Kirjotin pitkän jutun joka sitten päätti kadota. No, eipä ollu eka kerta tällä härvelillä.
    Jokatapauksessa:
    Paljon onnea ja menestystä Melutalon emännälle! Tuokoon vuodet Melutalon ovelle paljon kolkuttelijoita, ostajia, ihastelijoita ja inspiraation antajia.
    Minä täällä vöyhötän hääjuttuja, elämä on pelkkää pitsiä, kakkupaperia, vanhoja iskelmiä ja lippuviirejä. Tai on se myös vähän juustokakkuajatuksia ja askartelumietteitä. Mitä ihmettä me keksittäis hääkutsuiksi?!?
    Intoa ja iloa, terveyttä ja hyvää mieltä! Anna välillä saumurinkin levähtää ettei pala proppu :)

    T. Merja

    VastaaPoista
  2. Heeeeiii Merja <3 Kiitos, sun sanat on aina jotenkin niin oikein valittu! Piristi! :)
    Toi häätouhotus kuulostaa niin mukavalta. Iskelmät ja lippuviirit <3 Ootko käynyt sellasessa osoitteesa ku etsy.com. Siellä on kaikkea ihanaa myynnissä, käsintehtyjä juttuja, yms. Löyty kaikkea aika kivaa kun laittoin hakusanaksi "wedding" tai "wedding invitation"
    Kyllä se saumuri välillä lepää, mutta sillon ku saumuri on työn touhussa niin tämän mamman mieli lepää :) Kevät-ajatuksia sinne <3

    VastaaPoista
  3. No oon käyny etsyssä ja en uskalla kohta koko nettiä käyttää ku jokapaikasta löytyy ihan hullunhienoja ideoita ja uusia vinkkejä! Hääblogeja, pinterestiä, hääkirppiksiä...apuaaaa...
    Aijuu, mekko tuli tänään ompelijalta kotiin :) Se ei oo ehkä hirmuisen juhlava (ainakin jos vertaa johonkin satiinihörselöihin tms.) mutta koitan ettii siihen joko näyttävän värikkään korun tai sit virittelen kukat kimpun sijasta rinnuksille :)

    VastaaPoista
  4. Juu, netti on kyllä taatusti niin pullollaan ideoita että pää mennee sekaisin!
    Mahtavaa, että oot saanut mekon jo! No, eikös ne satiinihörselöt ookkin vähän out, uskon että sun mekko on tosi kaunis. Laita mulle kuvaa siitä tulemaan :)

    VastaaPoista