9.1.2011

Herkuttelua

Mmmm.. herkuttelu, tuo ihana asia! :) Joulun jälkeenhän sitä täytyy taas vähän keventää, mutta hyvä ruoka kun vaan on aina niin ihana juttu, niin täytyy tehdä hyvää syömistä kevyesti. Salaatti on kyllä ollut aikalailla tän viikon pääruoka-aine ja hyväähän se on. Sitä voi niin helposti varioida erilaisilla lisukkeilla. Yks päivä syötiin tällaista hyvää:

 Pohjana ihan simppeli salaatti; jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia (tuolla tavalla leikattuna maistuu paremmalta!), raejuustoa, kananmunaa, maailman ihaninta loimulohta, tilliä ja ranskalaista salaatinkastiketta. Ihan mielettömän hyvää! Ja tämän osaa tehä kuka tahansa.
Tänään testasin tehdä tällaisia pieniä juustokakkusia. Tai näissä ei kyllä juustoa oo, mutta tehty samalla periaatteella kuin juustokakut. Pohjana Digestive-keksin ja voin sekoitusta ja päällä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja Valion valkosuklaa-lime-rahkaa ja raastettua appelsiininkuorta. Vähän sokeria ja vaniljasokeria mausteeksi. Ei mitään tiettyä määrä, nakkelin vaan joukkoon. Päällä vähän sulatettua suklaata koristeena. Oli kyllä ihan maukasta ja ihanan raikasta! Ja melko kevyttähän tääkin on, koska tuo vaniljakastike on vaan 9%.

 Tuossa näkyy vähän tuota pohjaakin.
Loppukevennykseksi meidän pieni termiitti-poju. Suussa jo kaksi pientä hampaanalkua ja hirmuinen vauhti päällä <3 Tää on toiminut pikkukokkina äiskän apurina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti