23.1.2011

Suklaa-vuohenjuustoruutuja ja uudenvuodenlupaus

Teinpäs pienen ruokalupauksen, olkoon tämä sitten ihka oikea uudenvuodenlupaus. Mulla on ruokafobioita ja ennakkoluuloja niinkuin varmasti melkein kaikilla.. Päätin päästä tai ainakin yrittää päästä niistä (muista paitsi puurosta ja poronkäristyksestä :D ). Elikkä yritän opetella tykkäämään lähes kaikesta ja nään sen eteen vähän vaivaa, kokeilen erilaisia reseptejä ja valmista siitä tietystä raaka-aineesta jotain niin kauan kunnes saan maistumaan sen hyvältä. Ravintolassa syödessäni aion myös kokeilla jotain uutta ja maistella erilaisia juttuja. Tapojen orjan on aika taipua! :)

Minulle ruoka ei ole vain polttoainetta. Rakastan erilaisten makujen harmoniaa ja uusia oivalluksia keittiössä. Nautin hyvästä ruuasta ja sen tekemisestä suunnattomasti ja uusien reseptien testaaminen on niin ihanaa. Vihdoin minulla on kunnollinen, tilava ja toimiva keittiö, jossa saan vapaasti toteuttaa itseäni ja ruokahaaveitani. Noh, eilen testasin tällaista, ainakin itsestäni melko epätavallista ja uutta makuparia, suklaata ja vuohenjuustoa. Molempia raaka-aineita suorastaan rakastan. Erillään. Ajatus niitten yhdistämisestä tuntui niin jännältä, että oli pakko kokeilla. Resepti oli ihana ja onnistui tosi hyvin. Mutta.. valitettavasti pienessä kylässä on täysin mahdotonta, että kaikkea haluaamaa aina löytyisi kaupasta, joten en löytänyt sopivan mietoa juustoa tähän. Vuohenjuuston makuhan on melko voimakas ja se pistää tästä ehkä pikkuisen liikaa läpi. Mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen resepti, seuraavan kerran kokeilen tätä ehkä tuorejuustolla. Sopii kokeilunhaluiselle ja ennakkoluulottomalle leipurille.


Suklaa-juustoruudut n.16 palaa

300g tummaa suklaata
125g voita
2½dl vaaleaa muscovadosokeria
n. 1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
75g jauhettua mantelia
4 munaa
300g mietoa vuohenjuustoa
3/4dl sokeria
2-3tl vaniljasokeria

1. Voitele matalareunainen vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Voitele myös paperi. Sulata suklaa ja voi kulhossa.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa muscovadosokeri, jauhot, mantelijauhe ja 3 munaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos.
3. Vatkaa juusto notkeaksi. Vatkaa joukkoon sokeri, muna ja vaniljasokeri. Kaada suklaaseos vuokaan ja lusikoi päälle juustoseosta.
4. Pyörittele tylppäkärkisellä veitsellä taikinakerroksia hieman, niin että niihin muodostuu raitoja.
5. Paista 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes levy on keskeltä kevyesti jähmettynyt. Jäähdytä vuoassa. Leikkaa paloiksi.



Herkuttele! :)

Nyt lähden sänkyyn lueskelemaan entisöintikirjaa. Aitan portailla nimittäin odottaa vanha talonpoikaissohva kunnostusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti