24.11.2012

Makuelämyksiä

 Tämä päivä on ollut melkoinen. Täynnä touhua! Oon saanut vähän omaa aikaa varsin erikoisissa merkeissä. Täällä järjestettiin nimittäin Ruokateatteri Entreén draamallinen kokkikoulu. "Aiheena" siellä oli Pyhäjärvinen järvikala. Täällähän on mahtavat kalavedet, mutta ihmiset syö kalaa (ja varsinkin paikallista) ihan liian vähä.
Oli kyllä ihan huikee kokemus. Heti kun astui sisään keittiöön, niin nenään tulvahti kymmeniä ihania tuoksuja. Oli ihan huippua saada vinkkejä erilaisten kalaruokien valmistamiseen. Ja nähdä ammattilainen työssään.

Äiti pääsi kuullottamaan.

 Alkuruuaksi päästiin nautiskelemaan aika yllättäviä makuyhdistelmiä. Oli kuha-ceviche, vaniljainen hauki, savumuikku-caesarsalaatti ja kalaleikkele. 
Kaikki oli ihan mielettömän hyvää. 

 Pääruokana olikin sitten ranskalainen Bouillabaisse, eli tomaattipohjainen kalakeitto hauesta, ahvenesta, savumuikusta ja jokiravun pyrstöistä. Oon monesti haaveillut maistavani tätä ja oli kyllä kaikkien odotusten arvoinen. Oih ja voih sitä makujen sinfoniaa.. Oli korianteria, porkkanaa, fenkolia, hyvä kalaliemi pohjana, loraus valkoviiniä.. Päällä vielä kruununa uuniperunaa ja sahramimajoneesia.

 Ja draamallisen tästä ruokailusta teki se, että välillä saatiin nauttia tanssivan kokin, Liisa Ruuskasen, performansseista. Olihan vaan hauskaa! Sielun ja ruumiin hoitoa; sai vatsan täyteen herkullista ruokaa ja hyvän mielen vielä naurettuaan katketakseen.

Aterian päätti mukavan raikas jälkiruoka. Marjavaahtoa (puolukasta ja mansikasta), jogurttivaahtoa ja paahdettua valkosuklaata. Nam! 

Useat niksit päätyy varmasti kokeiluun kotikeittiössäkin. 
Jos vaan joskus tulee mahdollisuus kokeilla tällaista juttua, niin suosittelen tosi lämpimästi :) Illalla oli vielä luvassa pikkujoulut perheen kesken. Sielläkin pöytä notkui jos jonkinlaista herkkua. 
Kotitekoisia suklaakonvehteja, juustoja, lohta, dippivihanneksia, kinkkua, pikkuleipiä, piparkakkuja.. 
Kyllä se vaan tuo vatsalaukun tilavuus on rajallinen (jopa mulla), joten hirmuisesti ei voinut pikkujouluherkkuja enää mutustaa ruokateatterin jäljiltä. 

Mutta mukavaa oli, pikkusisko oli järjestänyt ohjelmanumeroksi joululauluja uruilla soitettuna. 
Lapset touhusi ja saunomaankin päästiin, ihan "rauhassa"!


Tähän päivään on kuulunut kyllä työtekoakin ja niitä hommia ajattelin vielä jatkaa. 
Mukillinen kuumaa glögiä ja kankaiden leikkuuseen. Ja odottelemaan Robbie Williamsin konserttia, joka tulee suorana Yle Areenalta tänä iltana :) 

Ihanaa pikkujouluaikaa kaikille! Jos pikkujouluja ei ole tiedossa, niin sellaset kannattaa kyllä järjestää. Vaikka ihan itsekseen. Mäkin oon järjestänyt semmoset itteni kanssa vietettävät pikkujoulut jo monta kertaa :) Aina yhtä hauskaa ja yhtä hyvää seuraa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti