6.11.2011

Pullantuoksuista päivää.

Tänään meillä ollaan vietetty sisäpäivää. Pikku-T sairaistui viime yönä kovaan yskään ja räkätautiin ja Lyyti-neitillä oli eilispäivän ajan silmätulehduksen oireita. Kurjaa kun pikkuiset sairastaa, mutta silti vain pojukin on niin reippaana koko päivän touhunnut ja leikkinyt! Noh, ulkona sataa ja on muutenkin kovin hämyinen päivä ollut, joten ei pistetty pahaksemme tätä sisällä touhuilupäivää. Muksut nukkuvat päivätorkkuja kerrankin samaan aikaan ja mies lähti pihalle puuhommiin, joten viettelen tätä pientä ihanan rauhaisaa hetkeä täällä itsekseni :) Ainoat äänet lähtee tuhisevista lapsista, kilisevistä neulepuikoista ja hurisevasta ilmalämpöpumpusta (rätisevä takkatuli kuulostais kyllä paljon mukavammalta :D ). Niin ja tällä hetkellä tietenkin tietokoneen näpytyksestä :) 
Äsken vaivasin pullataikinan kohoamaan. Mies palaa huomenna töihin isyysloman jälkeen ja heillä on tapana viedä työpaikalle jotain herkkuja vähän joka syystä, syntymäpäivän johdosta, uuden auton hankinnasta, jne :D Joten mikäpä ihanampaa kuin saada tekosyy leipomiseen! Ja kaneli-voi-pullakierteethän maistuu varmaan ihan kaikille. 
Seuraavaksi ajattelin uppoutua sohvan nurkkaan neulomaan neidille pipoa. Löysin ihanaa violetin sävyistä lankaa ja ajattelin jonkinlaisen baskerimallisen pipon neuloa. Hienolla neitillä pitää ehdottomasti olla hieno päähine! 

Eilen piti pyhäpäivän kunniaksi leipoa, taas hyvä tekosyy! Ohjeen nappasin mtv3:n Makuja ohjelmasta. Ja kyseessähän oli siis Puolukka-valkosuklaapiiraat ja olipas muuten herkkua. Puolukan kirpeys ja valkosuklaan pehmeys tasapainottivat toisiaan ja sopivat yhteen oikein hyvin. 

Kauppojen lastenvaatevalikoima ei vain oikein ole minun makuuni ja parhaimmat vaatelöydöt olen kyllä tehnyt kirpparilta. Juuri eilen mietin kun oltiin lasten kanssa liikenteessä, että molemmilla oli kyllä päästä varpaisiin lähes kaikki vaatteet kirpputorilta hankittuja tai itse tehtyjä/tuunattuja. Ja molempien lasten vaatekertojen yhteishinta oli ehkä n. 30€ ja tähän siis kuului sisävaatteet, "väli"vaatteet ja kaikki ulkovaatteet, kenkineen, hattuineen ja käsineineen. Ei hinta kyllä päätä huimaa, kun lasten haalarit uutena maksaa järkiään lähemmäksi 100€. Itse ainakin kannatan kierrätystä ja itse tekemistä, säästää niin paljon! Ja saa muutenkin juuri oman näköisiä vaatteita. 
Mistä päästäänkiin sitten pyhämekkoon, jota Lyyti eilen vaatimalla vaati ;) Äiskä päätti sitten sellaisen ommella surauttaa. Tässä pikkuhiljaa tehdään tuttavuutta uuden saumurin kanssa ja oikein kivalta vekottimelta vaikuttaa. Mä olen noissa käsitöissä aika pitkälti sellainen fiilispohjalta tekijä ja en välttämättä välitä tehdä kaikkea tarkkaan vaikka jonkin kaavan mukaan. Tämä liivimekkokin syntyi erästä toista mekkoa hieman mallina käyttäen. Kangas on samaa lasten metsolasta ostettua kangasta, jota käytin T:n housuihin. Mekosta tuli ihana ja juuri sopiva. Kainalon kohdat jäi pikkuisen lörpsöttämään, mutta se virhe korjataan sitten taas seuraavaa mekkosta tehdessä. Ehkä tämä voisi olla sellainen projekti nimeltään "Kohti täydellistä mekkoa".

Tytöllähän ei voi olla koskaan liikaa mekkoja <3
Superkivaa sunnuntai-iltaa <3

2 kommenttia:

  1. Voi että sinua!
    Onnea uudesta perheenjäsenestä, mites veli on pikkutypyyn suhtautunut? Ihania leipomuksia, ompeluita, tuunauksia ja tyyneyksiä taas. Saanko tulla teille joskus taikinaterapiaan ja oppimaan tuollaista touhuilua? Iloisia päiviä ja paranemista porukalle. Minäkin pakotan itseni touhuamaan eli tyhjentämään pyykkikoneen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) Isoveli on suhtautunut vauvaan oikein hienosti, kovasti tykkää hoitaa ja paijata.
    Taikinaterapia kuulostaa hyvältä :) Vaikka läheskään kaikki tästä meidän hulinasta ei välity tänne blogiin asti, vaan kaikki tuntuu niiiin paljon seesteisemmältä!

    VastaaPoista