19.5.2012

Jättebra parsakeitto

 Näin keväällä on saatavilla ihanaa tuoretta parsaa. Mä sain viikko sitten juhlissa alkuruokana  maistaa todella hyvää parsakeittoa. Löysin sitten kivan reseptin, jota pikkusen muokkaamalla valmistui ihan täydellinen keitto. Aikuisten ja lasten makuun. 

Pehmeä parsakeitto

1 nippu vihreää parsaa
4 keskikokoista jauhoista perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 kanaliemikuutiota
2 dl kermaa
mausteita maun mukaan
+lisukkeeksi ruisleipää

1. Leikkaa parsan päästä puumaiset osat pois. Kuori varret nupusta alaspäin. Paloittele varret pieniksi ja jätä nuput erilleen. 

2. Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. (Huom: keitto soseutetaan myöhemmin, joten palojen koolla ei ole väliä. Toki pienemmät perunakuutiot kypsyvät nopeammin.)
Kuullota ne voissa pannulla. 

3. Laita kanaliemikuutiot n. 8dl:n kiehuvaa vettä. Lisää parsat, perunat ja sipulit veteen. 
Keitä n. 10 minuuttia. Lisää mausteita. (Tässä välissä voit paistaa voissa pannulla ruisleipäkuutioita rapeaksi. Ja lopuksi lisää vielä halkaistut parsannuput. Saat ihanan rapean lisukkeen keitolle.)

4. Lisää kerma ja anna kuumentua, älä enää keitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siivilöi lopuksi. Tarkista maku, lisää halutessasi nokare voita, suolaa, pippuria, tms..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti