30.10.2012

Kekkerit

Meijän pientä akkaa juhlittiin melkein koko viikonloppu. Saatiin paljon ihania vieraita ja syötiin herkkuja. Volyymit nous huippuunsa ja hulinaa riitti! Voit vitsit, mää sitten tykkään järkkäillä juhlia ja ruokkia vieraita. Synttärisankari oli tosi reipas tyttö ja jaksoi olla iloinen ja pirteä. Mutta liekkö sitten juhlinta vaatinut veronsa, sillä nyt onkin ollut vähän kiukkuinen ja yskäinen typykkä :( 

Mutta palataanpas hetkeksi juhlahumuun! 



 Halusin keksiä typylle lahjaksi jotain kivaa, itsetehtyä, jotain, joka säilyy. Viirinauhat on ollut mielessä jo pitkään ja päätin ommella sellaisen nimikoituna. Sen voi ripustaa sitten myöhemmin makuu-alkovin yläpuolelle. Tuo oli mukava jutska ommella. Kaikki kankaat on retro-tilkkuja ja ommeltu yhteen oikeat puolet vastakkain. Kirjaimet on aplikoitu pilkullisesta puuvillasta ja lopuksi kaikki ommeltiin yhteen vinokanttinauhaan.

 

 Ostettiin tuommosia valkoisia pahvimukeja kahvipöytään ja päätettiin vähän tuunailla niitä washi-teipeillä. Tuli tosi söpöjä!

Ihania vaaleita pikkuleipiä valkuaiskuorrutteella. Ai että, noita oli mukava värkätä! Ja tuo kuorrute oli myös jopa aika hyvää, usein tällaiset liian koristellut, kivan näköiset ei välttämättä maistukaan kovin hyvälle.

Meijän aurinkoinen, supersuloinen synttärityttö! :) Vihdoin ompelin itsellekin jotain tuosta ihanasta Znokin kukka-trikoosta. Typy sai synttäribodyn. Valmiina en oikein oo onnistunut löytämään kivoja bodyja, joissa olis yksiväriset hihat. Näitä on sitten helppo hyödyntää myös liivimekkojen alla. Tuossa bodyssa hihat on keltaista joustofroteeta. Noita bodyja on ihana ommella ja tykkään tehdä ainakin omille muksuille ilman mitään neppareita tuolla olalla, kun pääntie on tarpeeksi joustava niin sujahtaa päälle ihan mukavasti. Haarassa on Kamin nepit.

Tein myös pilvitrikoosta mekon, se olikin ekana juhlapäivänä päällä, mutta niinkuin arvelinkin, oli jo niin tahrainen seuraavana päivänä ettei voinut päälle pukea. Mutta onneksi aavistelin sen ja tein suloisen bodyn alle ja se toimitti juhla-asun virkaa seuraavana päivänä.
 Aplikoin mekkoon frotee- ja fleecetilkuista kuumailmapalloilevan ketun. Idea kuvaan tuli vuoden 2010 äitiyspakkauksen mukana tulleesta Lorutoukka-kirjasta. Siinä on aivan ihana kuvitus ja monet muutkin söpö hahmot tulee päätymään meidän muksujen vaatteisiin.


 Synttäripöydän herkkuja. Suklaajuustokakku-paloja, cookie popseja, suklaata, muffinssikeksejä, Maatuska-kakku, pekoniherkkuja, pestopiirakkaa, homejuustopiiraita, lohileipiä, sipsiä, pähkinöitä ja maissinaksuja pikkuisille. Jokaiselle jotain :)
 Täytekakkuna oli maatuskan muotoinen kakku. Täytteenä vadelmamoussea ja mokkakreemiä. Onnistui taas ihan hyvin ja noita on niin mukava tehdä. Sainkin tilauksen tehdä muotokakku ystävän lasten synttäreille. Kivaa, pääsee taas puuhailemaan herkkukakkua!

 Synttäreiden mukavin leikki oli patjasta, tyynyistä ja peitosta rakennettu maja. 
Laulukalatkin pääs mukaan :)



 Nuo popsit on kyllä mun suosikki juhlatarjottavissa. 
Tällä kertaa tein ne kaurakekseista ja sitruunarahkasta. Kuorrutteena on violetteja candy meltsejä ja valkosuklaata sekaisin sulatettuna. NAMSKIS!
Sitten vielä synttäreitten huipentumaksi mä viettelin kankaiden yötä. Huippuja tarjouksia oli netin kangaskaupoissa ja tilauksia tuli tehtyä ihan mukavasti! Ja miten sopivasti saapuikaan ihanan iso kangaspaketti Selialta juuri kankaiden yön iltana. Joten aivan kirjaimellisesti sain kankaissa uiskennella :) Tuolla minä joukossa kieriskelen. 

Iloista viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Voieimääenkestä!!! Aivan ihania kuvia! Sä oot kyllä taitava ja viitseliäs ja kekseliäs. Ihan mielettömiä noi leipomukset ja käsityöt, tykkeen kovasti. Kaikkea parasta teijän alkutalveen, hyvää vointia ja iloista mieltä! Mä saan voimia näistä sun kuvista, omat murheet murenee kun näistä tulee niin hyvälle tuulelle :)
    T. Merja täältä melkein Venäjältä :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia taas!! Niin herkullisen näköisiä tarjottavia että oikein harmittaa päällä oleva dietti ;)

    VastaaPoista
  3. no määenkestä näitä kommentteja :) Tosi ihanaa! Mä tuun niin hyvälle tuulelle tällaisista, kiiitos <3
    Merja, sinnepäin myös reipasta ja raikasta talven odottelua!

    VastaaPoista